Gotland HDD Recovering - Hårddisk tjänster på Gotland

WD My Passport Data Recovery

Western Digital My Passport-dataåterställningstjänster.
Om du letar efter professionell Recovery Service besök vår kontaktsida för att prata med oss ang. dataräddning idag.


Nedanstående artikel kommer att diskutera datarelaterade problem som är specifika för Western Digital My Passport, My Passport Ultra och My Essentials USB externa hårddiskar. Dessa lättanvända, bärbara hårddiskar har blivit en tydlig frontrunner på den externa hårddiskmarknaden. Men vi kan presentera några ovanliga utmaningar när det gäller återhämtning av data i den här artikeln gällande dessa diskar

WD My Passport

Min Passport Drive känns inte igen av min dator
Ena minuten arbetar du med att kopiera några filer till din externa Passport-enhet på 1 eller 2 TB eller större, och allt verkar bra. Då händer det otänkbara, din enhet faller ned från skrivbordet till golvet. Du plockar upp det, det ser bra ut så du tycker att det borde vara bra. Men när du går för att ansluta den till din dator igen ... ingenting? Eller kanske datorn inte känner igen disken? Men det ser ut som en generisk USB-enhet och inte som en fungerande WD Passport-hårddisk. Nu om du är en tekniskt händig datakille, tror du förmodligen att du fortfarande kan hämta data från disken genom att ta bort den från lådan, och ansluta det med en SATA till USB-adapter och med något data återställningsprogramvara hitta dina filer?
Så du går vidare och öppnar den, bara för att inse att... Det finns ingen SATA-port!

Utmaningen med WD Passport Data Recovery
Western Digital var det första företaget som startade trenden med att installera en USB-port naturligt på externa hårddiskar. Tidigare var externa enheter i princip samma som interna hårddiskar, men med en SATA till USB-brygga för att ansluta den externt. Inte så med de flesta WD-passport 500 GB och större, nu är USB den enda anslutningen dom har.


Detta utgör en utmaning för återhämtning av data. Om du inte kan ta bort USB-bryggan och SATA ansluta hårddisken och den inte känns igen längre är du i princip fast. Så är det möjligt att återställa dina egna data från ett misslyckat försök? Inte troligt. Det finns gott om forum där med några förslag om hur du bygger ditt eget SATA-kort för att ansluta enheten, och för att vara rättvis är detta möjligt.
Det finns dock en annan fråga som dessa lösningar inte tar upp ... krypteringen.


WD My Passport Data Encryption frågor
Även om du lyckas konfigurera in ett SATA-kort för din Passport-hårddisk, kommer du utan tvekan att upptäcka att informationen är krypterad. "Men jag har inte ställt in ett lösenord" säger du. Faktum är att det spelar ingen roll. Från den dag den byggdes var informationen på din enhet redan krypterad med en slumpmässigt genererad nyckel från Western Digital. Lösenordet du ställer in används faktiskt bara för att berätta för enheten när det är säkert att komma åt nyckeln (som är lagrad i en dold sektor nära slutet av enheten). På det sättet om du ställer in ett lösenord senare behöver det inte gå tillbaka en kryptering av befintlig data eftersom det redan är gjort. Så vid den punkten är du igen ... fast. Om du inte är en krypteringsbrytarexpert. Om du får en komplett klon (100 % av data) på enheten är det möjligt att använda en WD My Book USB-brygga för att dekryptera data. I allmänhet handlar det bara om att hitta ett som använder samma krypteringschip (om det finns ett) och eventuellt lite lödningsarbete för att flytta över ett chip och du kan dekryptera data. Se bara till att LBA för enheten du klonar på är densamma som Passport (som erkänns via SATA, inte USB). Om du inte får en 100 % klon (eller åtminstone de sista MB av enhet), det finns inget sätt att dekryptera data utan specialverktyg som PC-3000 eller DeepSpar Disk Imager med USB-tillägg. 


Min Passport-hårddisk är extremt långsam
Enheter som har upplevt en läshuvud krasch och nu har dåliga sektorer kommer ofta att reagera långsamt. Detta beror på omlokaliseringsfunktionen på hårddiskar. När en dålig sektor upptäcks, flaggar drivenheten platsen som obrukbar och kommer att omforma sektorn till ett annat extra oanvändt område på skivytan. Normalt fortsätter detta utan att din dator någonsin vet skillnaden. Men när din enhet har ett stort antal dåliga sektorer på grund av en läshuvud krasch, hanterar den inte detta bra. Det är en mycket vanlig fråga för WD-enheter att behöva det som kallas en ”Slow Responding Fix”, en process där listan över flyttade sektorer raderas och flyttfunktionen är inaktiverad. Tyvärr utan åtminstone några specialiserade verktyg för dataåterställning finns det inget sätt att göra detta på egen hand. Du måste söka ett professionellt företag.


Få hjälp med att återställa data från en WD My Passport-hårddisk
Om dina uppgifter är livs- eller dödskritiska ska du söka professionell hjälp med en gång. Många gånger skapar ”gör det själv”-återhämtnings försök en försämring av situationen, eller till och med gör återställning omöjlig. En enhet som är halvfunktionell kan snabbt och katastrofalt krascha, genom att helt enkelt försöka åtgärda för många saker på en gång.
Här på Gotland HDD Recovering har vi verktygen och expertisen för att snabbt och säkert återställa data från en kraschad Passport-hårddisk.


Besök vår kontaktsida för mer information om hur du når oss.