Gotland HDD Recovering - Hårddisk tjänster på Gotland

WD My Passport Data Recovery

Western Digital My Passport-dataåterställningstjänster.
Om du letar efter professionell Recovery Service besök vår kontaktsida för att prata med oss ang. dataräddning idag.


Nedanstående artikel kommer att diskutera datarelaterade problem som är specifika för Western Digital My Passport, My Passport Ultra och My Essentials USB externa hårddiskar. Dessa lättanvända, bärbara hårddiskar har blivit en tydlig frontrunner på den externa hårddiskmarknaden. Men vi kan presentera några ovanliga utmaningar och lösningar när det gäller återhämtning av data i den här artikeln gällande dessa diskar

WD My Passport

Min Passport Drive känns inte igen av min dator
Ena minuten arbetar du med att kopiera några filer till din externa Passport-enhet på 1 eller 2 TB eller större, och allt verkar bra.

  1. Då händer det otänkbara, din enhet faller ned från skrivbordet. Du plockar upp den, det ser bra ut så du tycker att det borde vara bra. Men när du försöker ansluta den till din dator igen ... ingenting?
  2. Läshuvudet har gett upp, kanske datorn inte känner igen disken, den låter kanske konstigt? Stäng genast av disken.
  3. Data informationen på disken har blivit korrupt, kan bli så om läshuvudet börjar läsa och skriva dåligt eller du kanske dragit ut sladden vid fel tillfälle?

Utmaningen med WD Passport Data Recovery
Western Digital var det första företaget som startade trenden med att installera en USB-portar naturligt på externa hårddiskar. Tidigare var externa enheter i princip samma som interna hårddiskar, men med en SATA till USB-brygga för att ansluta den externt. Det är inte så med de flesta WD-passport 500 GB och större, USB den enda anslutningen dom har.

Det finns dock en annan fråga som dessa lösningar inte tar upp ... krypteringen.


WD My Passport Data Encryption frågor

All informationen är krypterad. Från den dag den byggdes var informationen på din enhet krypterad med en slumpmässigt genererad nyckel från Western Digital. Det finns inget sätt att dekryptera data utan specialverktyg som PC-3000 eller DeepSpar Disk Imager med USB-tillägg. 


Min Passport-hårddisk är extremt långsam
Enheter som har upplevt en läshuvud krasch och nu har dåliga sektorer kommer ofta att reagera långsamt. Detta beror på omlokaliseringsfunktionen på hårddiskar. När en dålig sektor upptäcks, flaggar drivenheten platsen som obrukbar och kommer att omforma sektorn till ett annat extra oanvändt område på skivytan. Normalt fortsätter detta utan att din dator någonsin vet skillnaden. Men när din enhet har ett stort antal dåliga sektorer på grund av te.x. en läshuvud krasch, hanterar den inte detta bra. Det är en mycket vanlig fråga för WD-enheter att behöva det som kallas för en ”Slow Responding Fix”, där flyttfunktionen är inaktiverad. Tyvärr utan några specialiserade verktyg för dataåterställning finns det inget sätt att göra detta på egen hand. Du måste söka ett professionellt företag.


Få hjälp med att återställa data från en WD My Passport-hårddisk
Om dina uppgifter är livs- eller dödskritiska ska du söka professionell hjälp med en gång. Många gånger skapar ”gör det själv”-återhämtnings försök en försämring av situationen, eller till och med gör återställning omöjlig. En enhet som är halvfunktionell kan snabbt och katastrofalt krascha, genom att helt enkelt försöka åtgärda för många saker på en gång. Öppna INTE disken! Du kan endå inte göra något under locket!
Här på Gotland HDD Recovering har vi verktygen och expertisen för att snabbt och säkert återställa data från en icke fungerande Passport-hårddisk.


Besök vår kontaktsida för mer information om hur du når oss.