Gotland HDD Recovering - Hårddisk tjänster på Gotland

Rädda din hårddisk

Rädda din hårddisk Gotland

Vi räddar din hårddisk oavsett om det är ett logiska fel 

korrupt filsystem eller skadade sektorer kan vi hjälpa.

Våra tekniker kan göra en analys, klona diskarna och extrahera dina viktiga filer.

Vi är experter på att återställa data från hårddiskar. Vi förstår hur viktiga dina filer är för dig. Det spelar ingen roll om din hårddisk är låst - våra tekniker löser även de mest svåra problemen på kort tid. Kom till oss och få tillbaka dina viktiga filer idag!


Du kan läsa om de notoriska WD Passport diskarna i en annan artikel här!

återskapa filer från hårddisk

Hur man åtgärdar trasiga läshuvuden

Att laga en hårddisk med trasiga läshuvuden är inte lätt, det krävs extremt stor fingerfärdighet. Man måste byta ut hela avläsningsapparaturen inklusive läsarmen i ett stycke för hand. Det handlar om ultrasmå detaljer och extremt hög precision. Man måste också ha en perfekt matchande extra hårddisk att ta reservdelar ifrån. Vi brukar kalla det ”donor”. Det måste verkligen vara en perfekt match med rätt tillverkningsserie (batch) och samma firmware (styrkoder).

 

Laga hårddisk genom att byta läshuvuden i renrum

Om man gör allt rätt, och operationen går bra, kan hårddisken fungera hjälpligt i ett par timmar. Tillräckligt för att man ska hinna extrahera rådata ur den och rädda data.


Priser

Priset varierar ganska mycket på just dom här diskarna, det behöver inte bli speciellt dyrt om disken inte har någon trasig del utan det är t.ex. korruption av filsystemet eller SA-området på skivan. Är det däremot t.ex. läshuvudet som lagt av blir det dyrare, då måste man byte ut det för att få igång disken igen.


Så det är absolut värt att diagnostisera disken innan man beslutar sig för kassera den (495 SEK Privat)!